logo removebg preview
Edit Content

Bemutató terem - Pesti régió

Bemutató terem - Budai régió

Mega-Tolóajtó Kft. Alkotó műhely

Galéria

Praktikus megoldásokat kínálunk, egyedi méretben és dizájnnal.

20220912 151442 e1676386966512

Tolóajtók

Helytakarékosabb lakókörnyezet

A tolóajtó közbenjárásával az ajtónyitási sugár által lefedett tér visszanyerhető, vagyis a tágasabb, helytakarékosabb lakókörnyezet esztétikus formában garantálható. Az csak egy dolog, hogy az összhatás roppantul kedvező, otthonos, de külön kiemelendő a változatos lakberendezési lehetőségek felbukkanása, lévén a tér bővülésével további térkihasználási ötletek juthatnak főszerephez. Ráadásul a falak nyújtotta szabad felületben rejtőző előnyök kiaknázása is izgalmasabb, kreatív folyamattá válhat.

A tolóajtó két fő típusa a fal előtt, valamint a falban futó variáció. A falban futó fajta olyan speciális tokszerkezettel rendelkezik, aminek hála konkrétan képes eltűnni a falban, függetlenül attól, hogy vakolt vagy gipszkarton falról beszélünk. A minőség jelen esetben sem kérdéses, lévén a tokszerkezet feladata a fal súlyának megtartása, valamint használat közben nem alakul ki repedés, torzulás, vagy egyéb, akár karbantartást akadályozó tényező. Mindkét variáns tervezése, beépítése, esetleges szervizelése egyszerű, míg a hatékonyságuk kifogástalan.

20220502 105327
20220309 155618

Beépített szekrények

Tényleges testreszabás

A beépített szekrény kétségtelenül a helytakarékos lakberendezési megoldások egyik koronázatlan királya. A közbenjárásával pazarul kiaknázhatóak az egyedi körülmények. Míg a különálló típus óriási hátránya, hogy rengeteg helyet foglal, mondhatni jelentős nagyságú teret követel, addig a beépítésnek köszönhetően úgy valósulhatnak meg a helytakarékosságot támogató elképzelések, hogy közben a szekrény kínálta funkcionalitás sem szenved csorbát.

A beépített szekrény megtervezése a legfontosabb lépés, lévén ezen a ponton dől el, hogy melyek azok a paraméterek, amik egyedileg nélkülözhetetlenek. A gardrób kialakítása intim feladat, így a siker kulcsa ténylegesen a testreszabásban rejlik. A tolóajtóval kombinált variáció népszerűsége megkérdőjelezhetetlen. Van, aki tükör beépítése nélkül képtelen élni, megint más kizárólag polcos elrendezésben gondolkodik, még akkor is, ha sokan preferálják az akasztóval házasított kivitelezési formát. Mindenesetre az elégedettség záloga az egyénileg meghatározott, megálmodott kritériumok megvalósulása, mégpedig minőségi feltételekkel.

20221024 162952
20221214 144656

Konyhabútorok

Optimalizált térkihasználás

A konyhaszekrény elégedettségre adó használatának egyik titka a testre szabottság. Hiszen ahány ház, annyi szokás, s ez a kulináris kirándulások legfőbb helyszínére fokozottan érvényes. Akad, aki például kizárólag különálló gépparkkal dolgozik. Ebben az esetben a szekrény teljesen más típusú funkcionalitással rendelkezik, mint akkor, amikor az ölelésében helyezkednek el a konyhához szervesen hozzátartozó elektronikai berendezések.

A konyhaszekrény tervezésének másik sarkalatos pontja a pult. Akad, aki a szigetre voksol, amikor a pult különálló rendszert alkot. Ez különösen akkor előnyös választás, ha a konyhai sürgés-forgásra összetett feladatok kivitelezése a jellemző. Ez a megoldás kizárólag olyan terekben valósítható meg, ahol a helyfelhasználás nem akadályozott. Természetesen a helytakarékos bútorok is kellően keresettek, lévén egyes háztartásokban, különösen a panelekben, valamint a régi típusú polgári lakásokban nem feltétlenül adott a tágas tér a gasztronómiai alkotásokhoz, ezért elengedhetetlen az optimalizált térkihasználás.

20230111 150638